Gastcollege bij Cas Spijkers Academie
De Cas Spijkers Academie Breda is een allround opleiding in het culinaire vak onder direct toezicht van één van Nederlands beste koks: Cees Helder. Tijdens de opleiding ga je het belang en de waarde van goede grondstoffen zien. Je leert omgaan met recepturen en hoe je vanuit deze basis kunt gaan experimenteren om zo tot unieke prestaties te komen. Daarnaast ontwikkel je uitgebreide warenkennis en leer je leiding te geven aan de brigade en goed calculeren. Topkoks met verschillende specialiteiten onthullen je de geheimen van het maken van bijzondere creaties in smaak en vorm.
Deze dag mocht ik de koks van de "Cas Spijkers academie kennis laten maken met het eten en koken van insecten. Door middel van een gastcollege
De meesten hadden nog geen insecten gegeten, laat staan er mee gekookt .
Na een theorie gedeelte gingen we de keuken in waar de koks mochten experimenteren met het koken van insecten.
Er werden lekkere marinades gemaakt en verschillende kooktechnieken gebruikt en daarna lekker gegeten
Cas Spijkers Academie