Smaakfestijn

29 september 2013 Inspiratiehuis haakt weer aan bij het Smaakfestijn op Arnhems Buiten!

smaakfestijn2013

‘PUUR VERWONDERING’
Dat is het thema waarmee het Inspiratiehuis Arnhem aanhaakt bij het Smaakfestijn op het Bedrijvenpark Arnhems Buiten: Puur eten en pure smaken, met aandacht voor de verwondering; onderzoekend en vooral niet- alledaags.
In Co-Creatie is er weer een heel divers programma ontstaan met proeverijen in het Inspiratiehuis en op het aangrenzende terras, en daarnaast lezingen over insecten-eten, Rawfood en Superfoods en Water als bron van het leven. Zie onderstaand programma.
Kom langs om eens chocolade met een hartige bite van insecten te proeven, een heerlijk gerookte poon, een rauwe cacao-shake of kom gewoon om je te verbazen! Naast de proeverijen en de lezingen kun je namelijk eveneens een Kunstwerk kopen die eetbaar is; You can Eat your Painting!!
Voel je welkom om nieuwe Inspiratie op te doen over niet alledaagse thema’s!
Het Insectenkookboek – Marcel Dicke
Insecten: het smaakt naar nootjes maar dan met pootjes. Onder dit motto geeft hoogleraar Entomologie aan Wageningen University Marcel Dicke een korte lezing. De lezing is gebaseerd op ‘Het Insectenkookboek’, dat hij schreef samen met kookdocent Henk van Gurp.
Raw Food – De Creatiewerkplaats – Rene Onstenk
Kleurrijke, rauwe, biologische groenten & fruit, cacao, maca, tarwegras en nog veel meer superfoods vormen de basis van de keuken van de Creatiewerkplaats. De ingrediënten zijn tot maximaal 43 graden verwarmd waardoor alle voedingsstoffen optimaal beschikbaar blijven. Deze Rawfood & Superfood keuken is een nieuwe keuken dat leidt tot een explosie van pure smaken. Voeding voor lichaam en ziel!
Bugbon – Insectendelicatessen – Daisy Stauder
Bugbon is een voedsel-initiatief dat zich inzet voor duurzaam voedsel; eetbare insecten als een bron van eiwitten. Hoe kun je insecten in ons menu toevoegen?. Om je te inspireren laat Daisy Stauder van Bugbon je zien wat je zoal met eetbare insecten kunt doen. Ga je mee op eetavontuur in de insecten-Jeep bij het Inspiratiehuis?
Roken van Rode Poon – Tjeerd Kooy
Poon , Rode Poon, ook wel Zeehaan of Knorhaan genoemd, ‘loopt’ met zijn borstvinnen over de bodem. Het is een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar, vandaar de bijnaam Knorhaan. Poon smaakt naar garnalen en kan gerookt, gestoofd, gebakken of in de soep gebruikt worden. Het is een prima alternatief voor de paling, een beschermde vis in Nederland die beperkt gevangen mag worden. De Poon zwemt in de Noordzee en is daardoor een zeer smaakvol lokaal product.
Eat your Painting! – Pieter van de Pol
Beeldend kunstenaar Pieter van de Pol gaat in samenwerking met René Onstenk, bekende schilderijen omzetten in eetbare schilderijen. Eet een schilderij met de zonnebloemen van Van Gogh, of neem een toetje Mondriaan! Er is keuze tussen een aantal schilderijen van abstract tot modern.
Programma van de (gratis) Lezingen:
12.00 uur        René Onstenk; Food for the Soul /Rawfood-Superfoods
13.00 uur        Daisy Stauder; Eetavontuur in de Insecten-Jeep
14.00 uur        Marcel Dicke; WUR Professor over het Insectenkookboek
15.00 uur        René Onstenk; Water als de bron van het leven
Datum; 29 september van 11.00-17.00 uur
Locatie; Inspiratiehuis Arnhem
Entree Smaakfestijn: € 4,- , kinderen tot 12 jaar gratis
inspiratiehuisarnhem.nl

Populaire posts van deze blog

Mobiele keuken

Gastcollege bij Cas Spijkers Academie