De week van de cateraar 

Uit de Keuken van Daisy Stauder : sprinkhanen en meelwormen brownie!







'Ik ga op vakantie en ik neem mee' is een bekend spelletje om de voorpret te vergroten. Maar 'Ik ga op vakantie en ik neem mee terug' is nog leuker en zeker als het om bijzondere recepten gaat. Daisy Stauder, werkzaam bij Eurest (Tennet in Arnhem) bezocht Zuid-Oost Azië en at daar o.a. sprinkhanen en meelwormen. Haar zelfbedachte variatie 'Sprinkhanen en Meelwormen brownie’ zet DWVDC deze keer in het teken van Verre Vakanties en Nieuwe Smaken. Wij horen graag uw reactie op dit niet alledaagse recept!
Ingrediënten:
50 gr. gevriesdroogde meelwormen ,35 gr. sprinkhanen, 20 gr pure chocolade, 30 gr.bloem, 1 ei, 20gr zachte boter
80 gr.suiker, 250 ml melk,,1 tl cacao, 2 gr. vanillesuiker, zout
Bereiding:
Bak 10gr. meelwormen en de sprinkhanen knapperig in roomboter; deze zijn voor de garnering. Smelt de chocolade au bain marie. Klop in een kom de boter, suiker 5 minuten met de mixer tot een luchtige crème. Klop de melk, ei, bloem, cacao en gesmolten chocolade, vanille suiker en een snufje zout door elkaar. Spatel de overige meelwormen door het beslag. Schep het beslag in de bakvormen. Bak de brownies in 30 minuten gaar in de oven op 175C tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven. Eet smakelijk!
http://deweekvandecateraar.posterous.com/uit-de-keuken-van-daisy-stauder-sprinkhanen-e-54869

Populaire posts van deze blog

Mobiele keuken

Gastcollege bij Cas Spijkers Academie