Drie-gangen Insectenmenu
EEN REVOLUTIE IN DE KEUKEN van restaurant Vreemde Streken in Wageningen : Drie-gangen Insectenmenu
Op donderdag 10 mei was het genieten van een drie-gangen diner met insecten bij restaurant Vreemde Streken. Chefkok Marco Waalboer heeft zich laten inspireren door gerechten uit het vorige maand verschenen Insectenkookboek. Het Insectenkookboek is geschreven door twee hoogleraren van de Wageningen Universiteit en een voedingsdocent van de Rijn IJssel Vakschool. In het boek staan naast tientallen recepten en wetenswaardigheden over entomofagie, de wetenschappelijke term voor het eten van insecten. Tachtig procent van
de wereldbevolking eet insecten. In Wageningen waren al eerder insecten te proeven o.a. tijdens city of insects en insectenexperience maar dit is de eerste keer dat een volledig menu wordt geserveerd.
Op donderdag 10 mei was het genieten van een drie-gangen diner met insecten bij restaurant Vreemde Streken. Chefkok Marco Waalboer heeft zich laten inspireren door gerechten uit het vorige maand verschenen Insectenkookboek. Het Insectenkookboek is geschreven door twee hoogleraren van de Wageningen Universiteit en een voedingsdocent van de Rijn IJssel Vakschool. In het boek staan naast tientallen recepten en wetenswaardigheden over entomofagie, de wetenschappelijke term voor het eten van insecten. Tachtig procent van
de wereldbevolking eet insecten. In Wageningen waren al eerder insecten te proeven o.a. tijdens city of insects en insectenexperience maar dit is de eerste keer dat een volledig menu wordt geserveerd.
Een restaurant vol met enthousiaste insecten eters,.het voorgerecht een couscous salade met gemarineerde sprinkhanen, paprika mango.
http://www.vreemdestreken.nl/