TEDtalks
#TEDTalksOosterbeek
05april 2012 ,Weverstraat 85
NO GUTS , NO GLORY !
Toen ik een tijdje gelden was gevraagd om een Tedtalk te geven dacht ik t’ja daar vragen jullie me wat ,Lotte Rensen en Sandra van Kolfschoten. Ik ben eigenlijk niet iemand die graag op het podium staat,laat mij maar achter de schermen staan.
Ze vertelde dat het thema 'No guts No glory' voor deze avond is.
Ik dacht bij mijzelf wat dat voor mij is ,dingen doen waar ik blij van wordt en uitdagingen aan gaan, eigenlijk door daar te staan voor een groep mensen in het filmhuis Oosterbeek .
Op dat moment was dit een “No guts No glory” moment ,Ik heb een TEDtalk filmpje laten zien over eating design door Marije Vogelzang , zij is eet ontwerpster.
De nadruk ligt op het opeten de weg van het eten, niet de vorm van het voedsel , zij vindt dat dit al vorm heeft gekregen vanuit de natuur. Marije spreekt mij aan omdat zij concepten ontwerpt vanuit vraagstukken, en dat doe ik ook graag in mijn eigen werk.
Mij vraag stukken gaan bijvoorbeeld ,over het waarom we geen insecten eten .En over hoe het eten van insecten toegankelijker gemaakt zou kunnen worden.
Mij vraag stukken gaan bijvoorbeeld ,over het waarom we geen insecten eten .En over hoe het eten van insecten toegankelijker gemaakt zou kunnen worden.
Hoe zou de introductie van de garnaal zijn geweest?
....een sprinkhaan is voor mij een soort land garnaal.
Het ontstaan
Het ontstaan van mijn nieuwsgierigheid is begonnen tijdens een vakantie in Vietnam, waar ik voor het eerst van dichtbij in aandacht kwam met een insect.Waar ik op de tuintafel een mantis zag en deze trok mijn aandacht, en fascineerde mij door de gestileerd lijnenspel aan vormen.
....een sprinkhaan is voor mij een soort land garnaal.
Het ontstaan
Het ontstaan van mijn nieuwsgierigheid is begonnen tijdens een vakantie in Vietnam, waar ik voor het eerst van dichtbij in aandacht kwam met een insect.Waar ik op de tuintafel een mantis zag en deze trok mijn aandacht, en fascineerde mij door de gestileerd lijnenspel aan vormen.
In mijn reizen door Aziƫ kwam ik steeds meer in aanraking met streetfood , bezocht lokale markten, en stond open voor het eten van onbekend voedsel, waaronder insecten.
Terug in Nederland bleef ik met de vragen van het eten van insecten eten in mijn maag.
Na wat inkopen van insecten en ingrediƫnten heb ik mijn koksmuts opgezet en ben de keuken in gegaan om met het experiment te beginnen.
Op mijn blog staan een aantal voorbeelden van creaties
Foto's :
http://www.blitsevents.nl/#/nieuws/daisdesig/
Filmpje: Marije Vogelzang TEDx Munich:
http://www.youtube.com/watch?v=1WZv459bOCQ
Filmpje: Marije Vogelzang TEDx Munich:
http://www.youtube.com/watch?v=1WZv459bOCQ